4 Şubat 2010 Perşembe

Bu futbola "Değer" mi? (Antalyaspor 2 - Galatasaray 1)


Yeni transferlerin gazıyla ve son zamanlarda moda olması nedeniyle bir blog açayım demiştim. Hani güzel futbol oynanır da yazar keyiflenirim diye.Ama son iki haftadır ortaya konan oyun blog'a yazı yazma şevkimi kırdı diyebilirim.Bu takım için çanlar çalıyor. Gün geçtikçe takım formdan ve kaliteden uzaklaşıyor. Ekran başına geçen taraftar için işkenceden başka birşey değil G.Saray'ı izlemek.Hani mahallenizde toprak sahada oynanan amatör küme maçları vardır ya, kimse nerde duracağını bilmez,bolcana pas hatası yapılır, G.Saray'ın Antalyaspor ile oynadığı maç da sarı kırmızılı ekip için aynı böyle bir maçtı.Maçın özetine gelicek olursak futbol'un pas unsurundan bihaber olan G.Saray arda'nın enfes(!) diz golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen, resmen zorla 2 gol yiyerek sahadan mağlup ayrıldı. Bu kadar mahkum oynayan bir takım nasıl şampiyonluk hedefliyebilir?Sorunları madde madde yazıcam ve maddelerin sonunda bir öngörü de bulunacağım.

Sorunlar

1- Orta saha çökmüş vaziyette,3 tane pas arka arkaya yapılamıyor.(Zaten yapılamıyordu). Özellikle Barış,Ayhan ve Sarp'ın teknik yetersizliği  oyun kurmada büyük bir sıkıntı oluşturuyor.
2- Neill defans için aranan oyuncu kesinlikle değil, son derece kaçak oynuyor. Bu kadar kaçak oynamasına rağmen çok kritik pas hataları ile top kaybına neden oluyor. Ürkek ve ağır.
3- Geri dörtlü rakibe önde basması gerekirken sürekli geriye çekiliyor.Bekler ne defans ne de atak yönünde takıma bir katkı sağlıyor.
4- Takım içi huzursuzluklar var gibi görünüyor.Kanıt Arda'da.
5- Reijkard ve Nesskens takım düzeni ile çok oynuyorlar.Caner bir hafta bek, diğer hafta sol açık oynayabiliyor.
6- Bu böyle 20 maddeye kadar uzar.(Sıkıldım)

Kısaca bu takımdan bişey beklenmemeli diyeceğim ama bu da beni taraftar olarak çok üzüyor.G.Saray gibi bir takımdan birşey bekleyememek yanlışların büyüklüğünün yönetim kanadında olduğunu gösteriyor. Polat döneminde bir türlü beklenen ama izlenemeyen "göze hoş gelen futbol"  bu takım için bir ütopya haline geldi.Eğer böyle devam edilirse G.Saray takımını ve camiasını başarısızlıklarla dolu çok kötü günler bekliyor. Parasını alan alıyor,olan taraftara oluyor. Aslında "banane" demek lazım. Yazsak çok birşey mi değişecek sanki? Asıl sorgulanması gereken, bu takımda,G.Saray markasının büyüklüğüne uygun kapasitede kaç oyuncu var? Cevap oynanan futbolda saklı.

Öngörüme gelicek olursak; bu futbola öngörü bile yapılmaz. Görünen köy klavuz istemez.
Niye uğraşıp bu kadar yazı yazıyorum ben de bilmiyorum.Kısaca bu futbola Değer mi?



1 yorum:

  1. Benim de canım çok sıkkın. Kayserispor maçında takımın kendini affettirmesi dileğiyle, zira o maç bu maçtan 100 kat daha önemli..

    YanıtlaSil