7 Şubat 2010 Pazar

Sherlock Holmes (film inceleme)

            


                Bundan böyle blogda futboldan ayrı olarak izlediğim filmlerin kendi çapımda yorumlarını yapıcağım.Uzun zamandır film arşivi yapmaktayım.Halihazırda yaklaşık 300 filmlik bir arşive sahibim.Sinema benim için bir çeşit tutku.Bir hobi olması dışında düş dünyasına açılan bir pencere gibi.İlk film incelememi Sherlock Holmes adlı film için yaptım.Küçük bir not: Film ülkemizde 15 ocak'ta sinemalardaki yerini aldı. 

                İnceleme:
          
               Öncelikle filmin mimarlarından bahsetmek isterim.2009 yapımı bu filmin yönetmen koltuğunda daha çok Snatch ve Revolver adlı filmlerden tanıdığımız Guy Ritchie oturuyor.Bu yönetmenin en sevdiğim yanı filmlerinde sokak dövüş tarzının asilliğini yansıtması. Kan,ter ve espriyi bir arada harmanlayarak dövüşe bir asillik katıyor.Bu da filmlerini farklı kılıyor.Filmin yıldız oyuncu kadrosunda herkesin yakından tanıdığı Robert Downey Jr. ve "Mr.Talented Ripley" adlı filmdeki oyunculuğu ile alkışları toplayan yakışıklı oyuncu Jude Law yer alıyor.
              Film yaklaşık  2 saat sürmekte ve bu seyirciyi sıkmayacak yeterlikteki bir süre.Film,dönemin koşullarını izleyiciye çok iyi aktarabiliyor.Filmin içinde geçtiği zaman  kıyafetler,makyaj ve mimari yapısı itibari ile çok iyi anlatılmış.İzleyici böylece kendini, senaryonun işlendiği tarih içinde buluveriyor.Diyolaglar bazı yerlede gereğinden fazla uzun ve karmaşık.Olayların anlatımı oldukça hızlı bu yüzden dikkatli seyredilmesi gereken bir film. Filmin müziklerini ünlü sanatçı Hans Zimmer yapmış.Müzikler beni kendine hayran bıraktırdı diyebilirim.Müziklerin sanki insanın içini okşar gibi bir etkisi var.Gizem içinde gizem anlayışı,espri ve sahtekarlıkla harmanlanarak ortaya akıcı güzel bir film çıkmış.Filmin son bölümünde açığa çıkan gerçekler hızlı anlatımdan dolayı şok edici etkisini kaybediyor ve bazı yerler yeterince anlaşılmıyor.Ama gene de mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.10 üzerinden bir puan vermek gerekse benim puanım 7.5 olurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder