9 Mayıs 2010 Pazar

Kim gitmeli? Kim kalmalı? Bölüm-2


Antalyaspor maçı tam bir  komedi.11 futbolcunun 8-9 da kötü futbol oynar mı? Pas atmasını , nereye koşacağını bilmeyen sürüyle adam var. Neyse bunlar önemli değil , önemli olan Rijkaard'ın maçtan sonra söyledikleri. Ne diyor Rijkaard?  "Takımın bu durumu kalite ile ilgili" yani şu tabiri kullanıyor: "lack of quality" yani Türkçe meali kalitesizlik. Ohh be, hele şükür bir babayiğit şu takımın kalitesiz olduğunu görebildi ve bunu erkekçe medyada dillendirdi. Sezon başından beri yıldızlar ordusu(Galacticos) diye adlandırılan G.Saray'ın kadrosunun özellikle Türk oyuncularının yetersizliği ile bu durumlara düştüğü artık onaylı tastikli ispat edildi. Şimdi gelelim bu alt yapısız, fundemantal eksiği dolu Türk futbolculara,

Servet:  Kadrodan çıkarılması tam isabet oldu.Son maçların başlangıclarında ısınmayarak ne kadar profesyonel(!) bir futbolcu olduğu gösterdi. Koşu stili ,verdiği isabetsiz paslarla ve sahada futboldan çok güreş müsabakasında oynuyormuş izlenimi veren bir oyuncu zaten G.Saray takımının oyuncusu olmamalı. Direk YOLLANMALI. (komik olan hala bazı yorumcuların bu adamın iyi futbolcu olduğunu zannetmesi) ( Bu adam yüzünden defansta yapılan top çevirmelere bakamaz oldum)

Caner : Tek bir dileğim var bizden uzak ol caner. Bu kadar sallama bir futbolcu görmedim. Özellikle son 3-4 maçtır çok dikatli bir biçimde seyrettim. Defansa koy olmuyor,Hucüma koy olmuyor. Eveliyor geveliyor topu süreki kaptırıyor. Basit oyanayacağı yerde alengirli işlere giriyor. Hele o anlamsız 40 meterli diagonal pasları yok mu? Bu adama değil 3,5 milyon euro ; 3,5 kuruş bile verilmez. Yazık Günah. Direk YOLLANMALI.

Sabri: Yeteneksiz,beceriksiz ama bikere çapayı atmış bu takıma. İsterse kendi kalesine 10 tane gol atsın gene gitmez. Bu adamdaki bu şanş olduktan sonra hiçbir yere gitmez. Uğur uçardan daha iyi. Ne yazık ki Kalmalı.

Aykut: Bu takımın değişmez yedek kalecisi. Başka bişey olmaz. Çıkışlarındaki ve yan toplardaki eksikiği asla bu takımın as kalecisi olamayacağının göstergesi. Ayrıca bence bir kaleci için boyu kısa.Acilen iyi para verilip tecrübeli kendini İSPAT ETMİŞ yabancı bir kaleci alınmalı.

Arda: 12 milyon euro verenden Allah razı olsun.Takımın el freni. Eğer gerçekten bu rakkamlara olacaksa kesinlikle satılmalı. Değerinin çok üzerinde bir para bu. Ama takımdaki "Türk furbolcu kalitesizliği"(TFK) ve 6+2 kuralını  göz önüne alıcak olursak kısıtlı imkanlardan dolayı KALMALI. Çünkü ondan kaliteli Türk yok.

Topal: Valencia başına büyük iş açtı. İğrenç tekniğine rağmen on numara gibi takımda pas organizyasyonunu sağlamaya çalışıyor ve bunu benim midem kaldırmıyor. Sürekli adam-boyu yukarısından verilen yamuk paslar.
5 dakika düşünülerek verilen paslar, tam bir komedi. G.Saray bu adamdan para kazanırsa büyük iş yapmış olur.GİTMELİ.

Barış,Ayhan,Sarp : Kalsalar ne olur gitseler ne olur. Ancak 18 kişilik kadro listesini doldururlar. Antalya maçında Sarp'ın Çolak'ın yerine girmesi bende teknik ve taktik anlamda tiksinç izlenimler uyandırdı. klasik anadolu topçuları veya bank asya.

Balta: Garanti oynuyor,haddini aşmıyor.Bence sol taraf için iyi bir alternatif. Bence sol bek yedek.Stoper pozisyonu için tekniği fena değil ama çok ağır. Sol bek mevkisi için de aynı şeyler geçerli. Kadro derinliği için KALMALI.

Yabancılar;

Gio: Pozisyon bilgisi orta. Sürati çok iyi. Son vuruş eksikliği mevcut. Hırslı ve en beğendiğim özelleği takım oyuncusu. 5-6 milyon euro risk. Para olmadığı için tekrar kiralanmalı.

Jo,Franco: Zaten gittiler.

Kewell : Süper profesyonel, tribünlerin sevgilisi. Ama sakatlığı sorun. Bu adam gibisiden 25-26 yaşında 3-4 tane bulucan bak takım nasıl top oynuyor.  6+2'nin 2'sinden biri olabilir.

Elano : DEFOL. (tek bir olumlu katkısı yok). Yumurta ve domates ile YOLLANMALI.

Baros : Takımın dinamizimi. Hırslı, mücadeleci ,İçten ve samimi.2-3 senelik sözleşme imzalanmalı.

Neill: Tartışmaya gerek yok, onca yetenek fakiri defans oyuncusu ile defansı anca bu kadar toparlayabildi.
Biraz ağır ama soğuk kanlı. Yanına yabancı süratli bir stoper şart. Takım kaptanı olmalı.

Keita: Bu sene takımın yıldızı. Takım oyununa kesinlikle adapte olamıyor. Nerde pas atacağını bilmiyor. Pasın şiddetini ve dengesini ayarlayamıyor ama gene de büyük yıldız. İzlerken zevk veriyor. Çalım yeteneği olağan üstü.Hırslı ve Mücadeleci. KESİNLİKLE KALMALI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder